Orgel instrument

Is uw huidige orgel aan vervanging toe of wilt u een nieuw orgel instrument kopen? Dan staan wij van Mixtuur graag voor u klaar. U vindt bij ons een ruim aanbod aan orgel instrumenten van hoogwaardige kwaliteit in verschillende soorten en maten.

Of u nu op zoek bent naar een professionele op maat gemaakte kerkorgel of naar een elektronische huiskamerorgel. Bij Mixtuur vindt u het allemaal. Wilt u meer weten over onze orgels of over de mogelijkheden voor het kopen van een orgel instrument? Onze specialisten staan voor u klaar en helpen u graag bij het vinden van de geschikte orgel voor u. Neem gerust contact met ons op of lees verder.

Wat is een orgel instrument?

Een originele orgel is een kolossaal muziekinstrument waarbij door op toetsen te klikken geluid ontstaat wat door de metalen pijpen wordt geperst. Met de toetsen bespeelt de organist een grote verzameling pijpen van verschillende grootte. Door de vele verschillende pijpen en registers zijn er veel verschillende klanken te maken.

Orgel Instrument

De orgel instrumenten worden veel gebruikt in kerken maar tegenwoordig zijn ze ook in de huiskamer terug te vinden. Wel wordt er binnen de huiskamer vaak gekozen voor de compacte versie van de orgel, namelijk de elektronische orgel.

Verschillende soorten orgel instrumenten?

Binnen het ruime aanbod orgels van Mixtuur vindt u orgels in verschillende soorten en maten. Hierin onderscheiden we drie verschillende soorten orgels die we voor u op een rij zetten:

 1. Een pijporgel
  Een pijporgel ziet er prachtig uit en klinkt er mooi. Dit type orgel wordt met de hand gemaakt waardoor hij vrij prijzig is.
 2. Een elektronische orgel
  De elektronische orgel is een stuk compacter en minder prijzig dan de pijporgel. Ze bieden meer mogelijkheden maar het geluid is wel minder realistisch.
 3. Een combinatie of hybride orgel
  Een combinatie orgel is een bestaand pijporgel aangevuld met elektronische opgewekte klanken. Hauptwerk leent zich uitstekend als uitbreiding op een bestaand pijporgel, zodat de klanken van het pijporgel aangevuld kunnen worden met nieuwe stemmen.

Mixtuur staat voor u klaar

Wilt u meer weten over onze orgel instrumenten of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het kopen van een orgel? Wij staan graag voor u klaar en helpen u bij het vinden van een geschikte orgel. Het is daarnaast ook mogelijk om een orgel instrument geheel op maat te laten maken. Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Onderwerp

  Uw bericht