Hauptwerk installeren: hoe gaat het in zijn werk?

Mixtuur is Hauptwerk en Hauptwerk is Mixtuur. In dit artikel komt u te weten of Hauptwerk software iets voor u is. Deze software staat garant voor talloze mogelijkheden. Eenvoudig of uitgebreid en de keuze uit vele samplesets. Ontdek het hier.

Wat is Hauptwerk?

Hauptwerk is met andere woorden een MIDI orgel. Het is een type software wat u de mogelijkheid biedt om verschillende orgels te bespelen. En dat allemaal op één orgel.
Naast dat het een software is, is het ook voorzien van hardware. U kiest bij Hauptwerk namelijk voor een digitale orgel van Mixtuur. Daarom zal deze altijd uitgerust zijn met Hauptwerk software en hardware. Bij Mixtuur werken we met diverse Hauptwerk hardware pakketten die in uw orgel gebouwd worden. Zo moet u denken aan speakers, toetsen en de geluidskaart. Dat valt allemaal onder de hardware van een Hauptwerk orgel.

Hoe werkt Hauptwerk software?

Als u voor Hauptwerk installeren kiest, kiest u natuurlijk ook voor de Hauptwerk software. Hauptwerk zelf is het programma waarmee de bijbehorende samplesets worden ingeladen.
U heeft zelfs de keuze maken uit honderden samplesets. Vervolgens wordt via uw MIDI orgel een signaal verstuurd als er een bepaalde toets wordt ingedrukt. De computer in de orgel ziet dit signaal en koppelt dit aan het juiste geluid en geeft het door aan de geluidskaart. Deze verzendt het weer naar de speaker. Dit is eigenlijk de basis van de werking van Hauptwerk. Ook kunt u zelf de stemming of toonhoogte aanpassen, zonder dat u elke pijp af hoeft te stemmen. Bij elke Hauptwerk orgel is het mogelijk om verschillende samplesets in te laden van opnames van bekende orgels. U kunt eenvoudig uw eigen opnamen in cd-kwaliteit of MIDI-file opnemen. Zo kunt u het terugluisteren, of met anderen delen.

close up

De toegankelijkheid van Hauptwerk

Iedereen zou er voor kunnen kiezen om Hauptwerk te installeren. Het is namelijk een vrij toegankelijke software. De technologie zorgt er voor dat u geen kennis van computers nodig hebt om te kunnen genieten van uw favoriete orgels. U kunt kiezen voor een Hauptwerk console met digitale functies, maar ook voor een eenvoudigere versie met de technologie van Mixtuur. Het is net wat u graag zou willen. Het prettige is wel: u hoeft u geen zorgen te maken over de Hauptwerk installatie. Wanneer u een Mixtuur orgel met Hauptwerk console koopt, regelen wij de installatie voor u!

Ik kies voor Hauptwerk

Ziet u de keuze voor Hauptwerk technologie wel zitten? Dan bieden wij ook nog de mogelijkheid om uw orgel speciaal op maat te laten maken. Wij voorzien uw orgel namelijk graag van Hauptwerk. Wij kunnen de samplesets eenvoudig voor u inladen. Het is mogelijk om dit toe te passen voor al onze modellen. Overtuigd? Neem contact met ons op en maak een afspraak voor de showroom. Nog een beetje aan het rondkijken? U kunt onze brochure aanvragen voor meer informatie. Bij vragen of onduidelijkheden kunt u onze FAQ even doornemen. Is uw vraag dan nog niet beantwoord? Neem dan contact met ons op en wij helpen u zo snel mogelijk verder.