Build a Hauptwerk organ

Bespeel met een Hauptwerk console de bekendste orgels

Heeft u altijd al een de grootste en bekendste orgels zelf willen bespelen? Mixtuur en Hauptwerk maken samen uw dromen werkelijkheid met het Hauptwerk console. Droomt u ervan om op het Bätz-orgel van de Domkerk in Utrecht of het Christian Müller-orgel van de Grote of Sint-Bavokerk in Haarlem te spelen? In uw eigen huiskamer of studio wordt dit de normaalste zaak van de wereld.

Benieuwd hoe het mogelijk is om op de grootste en bekendste orgel van de wereld te spelen met een Hauptwerk console? We leggen graag aan u uit wat het principe inhoudt, hoe dit precies in zijn werk gaat en welke mogelijkheden het biedt. Lees verder en ontdek het zelf.

Wat is een Hauptwerk console en hoe werkt het?

Een Hauptwerk console is een digitale speelcomputer voor orgelmuziek, specifiek ontworpen voor de weergave van orgelliteratuur en het uitvoeren van concerten. Het simuleert het geluid en het speelgevoel van een traditioneel pijporgel.

In het krachtige softwareprogramma kunnen samplesets worden geladen van orgels die gesampled zijn. De klank (zowel het aanspreken als het loslaten van de toon) van elke individuele pijp is dan opgenomen en kan zodoende gereproduceerd worden in uw console. Door deze technieken kunnen levendige klanken worden gegarandeerd.

Tijdens het spelen klinkt een staccatos toon anders dan een portato toon dankzij ingebruikname van geavanceerde technieken. Hauptwerk geeft bovendien een uiterst realistische weergave en zorgt er zodoende voor dat de orgels écht beleefd kunnen worden.

Honderden samplesets op één orgel

Waar originele orgels stoppen, gaat een Hauptwerk console verder! U kunt bijvoorbeeld zelf eenvoudig de stemming of toonhoogte aanpassen zonder elke pijp te moeten stemmen. En u kunt op één orgel meerdere samplesets hebben – van barok tot romantiek. Momenteel zijn er zelfs honderden van beschikbaar, dus we hebben voor ieder wat wils, ook voor u.

close up

Beleef muziek zoals het bedoeld was

Spelen op een orgel van Mixtuur is altijd een feestje. Voeg daar de mogelijkheden van een Hauptwerk console aan toe en uw dag kan niet meer stuk. Bovendien hoeft u uw spelen niet voor uzelf te houden, want met Hauptwerk maakt u ook eigen opnames in cd-kwaliteit of als een MIDI-file in een handomdraai. Neem uw muziek op en deel het met familie en vrienden. Beleef muziek zoals het bedoeld was – nu ook thuis!

Wat kost een Hauptwerk console?

De basisversie van een Hauptwerk console kost 249 dollar. De geavanceerde software kost 599 dollar. Wilt u het windmodel, meerdere monitoren, per-pipe voicing en 512-kanaals output gebruiken? Dan raden we de laatstgenoemde aan. Als u liever begint met een eenvoudiger model, hebt u aan de basisversie reeds voldoende.

Naast de software zult u ten minste één sampleset moeten aanschaffen. Deze prijzen variëren van 100 tot 1500 dollar per set.

Mixtuur intrada

U hebt geen verstand van computers, en dan?

Geen nood. De technologie van Mixtuur zorgt ervoor dat u geen kennis van computers nodig hebt om te genieten van uw favoriete orgels. Uiteraard is het wel mogelijk om een Hauptwerk console met alle digitale functies te krijgen, zoals een touchscreen. Hierdoor hebt u de volledige controle over het geheel. Mocht u dit wat te overweldigend vinden, dan kunt u dus ook kiezen voor een eenvoudigere versie met technologie van Mixtuur voor een optimaal gebruiksgemak.

Ook over de installatie hoeft u zich geen zorgen te maken. Wanneer u namelijk een Mixtuur-orgel met Hauptwerk console koopt, regelen wij de installatie voor u. Het enige dat er dan nog overblijft voor u om te doen is … spelen!

Mixtuur-orgel met Hauptwerk console bestellen?

Wilt u meer weten over een Mixtuur-orgel met Hauptwerk console of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Onze specialisten staan voor u klaar en helpen u graag met het samenstellen van uw orgel aan de hand van uw wensen.

Maak een afspraak in de showroom en wij laten u graag alle mogelijkheden van een Hauptwerk console zien. Bovendien kunt u er direct één zelf uitproberen! Vraag een digitale brochure aan of neem contact met ons op zodat u direct een afspraak kunt maken.