Hauptwerk: alles wat u wilt weten over Hauptwerk orgels

Wat is een Hauptwerk orgel? Hoeveel kost een Hauptwerk orgel? En hoe werkt Hauptwerk precies? We beantwoorden al deze vragen (en veel meer)!

Wat is Hauptwerk

Hauptwerk is een geavanceerde software sampler voor een virtueel pijporgel, vernoemd naar het Duitse woord voor hoofdwerk, oftewel het belangrijkste deel van de orgel. Het programma is ontwikkeld door de wiskundige Martin Dyde, destijds eigenaar van het bedrijf Crumhorn Labs Ltd. in Birmingham.

Dankzij Hauptwerk kunnen mensen virtueel spelen op ‘s werelds beste orgels. Er is ook een enorme virtuele bibliotheek met meer dan 150 instrumenten beschikbaar.

Orgel Mixtuur close up

Wat is een Hauptwerk orgel?

Een Hauptwerk-orgel is een orgel waarop de Hauptwerk-software is geïnstalleerd. Bekijk onze modellen. Deze orgels passen in elke woonkamer.

De technologie van Mixtuur zorgt ervoor dat u geen kennis van computers nodig heeft om te genieten van uw favoriete orgels. Uiteraard is het wel mogelijk om een Hauptwerk orgel met alle digitale functies te krijgen, bijvoorbeeld met touchscreens. Zo heeft u volledig de controle over Hauptwerk ™. Welke versie u ook kiest, onze orgels hebben allemaal de superieure audio die u van Mixtuur Orgels mag verwachten.

We bieden een reeks unieke opties, zodat u alles uit uw favoriete instrument kunt halen. Kies de gewenste houtsoort, bank, klavieren, pistons en luidsprekers.

Hoe goed is Hauptwerk?

Zeer goed. Thomas Wichmann schreef een lovende review in het blad The American Organist: “Hauptwerk produceert uitstekende geluidsreplica’s van pijporgels. (..) De manier waarop dit soort elekronische orgels werken biedt hoop. Toekomstige hardware-, software- en geluidverbeteringen kunnen worden geïmplementeerd tegen zeer lage kosten. Bovendien kan Hauptwerk een middel zijn om het geluid van (vaak fragiele) historische orgels te bewaren en beschikbaar te stellen aan een grote groep orgelliefhebbers. (..) We kunnen dankbaar zijn voor dit soort innovaties in de elektronische orgelreproductietechnologie”

Mixtuur intrada

Hoe werkt Hauptwerk?

Hauptwerk is ontworpen om volledig gebruik te maken van het ‘denkvermogen’ van uw computer. Zo ondersteunt Hauptwerk meer dan 500 audiokanalen, die een getrouwe klank laten horen van een gespeelde noot.

Als u op een Hauptwerkorgel speelt, voelt het alsof u op een (historisch) kerkorgel speelt. Het enige wat ontbreekt is de middeleeuwse architectuur.

Hoe gebruik ik Hauptwerk?

Er zijn verschillende mogelijkheden. U kunt een keyboard verbinden met een computer. Dit is een goedkope manier om Hauptwerk te gaan gebruiken. Hier ziet u een video van Patrick Torsell, die een Hauptwerk-orgel bouwde met een budget van niet meer dan 1.800 dollar. Natuurlijk snappen we dat de grootste orgelfans het liefst op een echt orgel spelen.

Een andere mogelijkheid is om een orgel met Hauptwerk te kopen. De orgels van Mixtuur zien eruit als normale pijporgels, maar worden bestuurd door Hauptwerk. Bovendien zien onze orgels er fantastisch uit. Ze zijn een blikvanger in elke woonkamer en in elke kerk.

trekregisters

Hoeveel kost Hauptwerk?

De basisversie van Hauptwerk kost 249 dollar. De Advanced Edition van de Hauptwerk-software kost 599 dollar. U kunt de edities op deze pagina vergelijken. We raden de Advanced Edition aan als u geavanceerde functies wilt gebruiken, zoals het windmodel, meerdere monitoren, per-pipe voicing en 512-kanaals output.

Maar dat is niet alles. U moet ten minste één sampleset kopen. Prijzen variëren van $ 100 tot $ 1500 per set. In de Hauptwerk-winkel vindt u alle sample-sets.

 

Hoe installeer ik een Hauptwerk orgel?

Dit gaat u leuk vinden… Wanneer u een Mixtuur-orgel met de Hauptwerk-software koopt, hoeft u het orgel niet te installeren. We regelen voor u. U kunt direct starten met spelen.

Mensen die niets over computers weten, kunnen nog steeds een Mixtuur-orgel spelen met een vereenvoudigde Hauptwerk-software. Druk gewoon op de aan / uit-knop, selecteer de gewenste sample set en het orgel kan worden bediend via eenvoudige displays.

Wilt u nieuwe samplesets installeren? Dat is een eitje. Neem gewoon contact op met Mixtuur. We kunnen op afstand een nieuwe sampleset installeren, omdat alle Mixtuur-orgels verbonden zijn met internet.

Ik heb een andere vraag!

Heeft u een andere vraag over Hauptwerk? Vul het formulier in en we nemen contact met u op.

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail (verplicht)

    Uw telefoonnummer

    Onderwerp

    Uw bericht