Hauptwerk sample

U heeft vast wel eens gehoord van ‘Hauptwerk’. Bij de orgels van Mixtuur kunt u uw orgel voorzien van deze fijne techniek. U laadt uw Hauptwerk sample in en voor u het weet hoort u de prachtige klanken van een bekend orgel. Wilt u graag meer over de werkwijze van dit systeem en wat de voordelen zijn? Lees dan verder.

Hoe werkt Hauptwerk?

De meeste orgels hebben hun beperkingen. Maar Hauptwerk gaat verder. Door de Hauptwerk software krijgt u de mogelijkheid om de stemming of toonhoogte van het orgel helemaal zelf, eenvoudig aan te passen. En dit kan zonder elke pijp om te stemmen. Daarnaast wordt elke klank van elke pijp opgenomen van het orgel dat is gesampled. Denk hierbij aan het aanspreken van de pijp maar ook aan het loslaten van de toon en de klankontwikkeling. Dit zorgt voor een realistische klank en geeft een weergave van hoe orgels beleefd kunnen worden d.m.v. oneindige mogelijkheden.

Mixtuur Hauptwerk-orgel

Wat is een Hauptwerk sample?

Hauptwerk is een krachtig software gebaseerd op MIDI (Musical Instrument Digital Interface). Door middel van het softwareprogramma kunnen ‘samplesets’ ingeladen worden van orgels die gesampled zijn. Dit betekent dat je net zo makkelijk op een Bach kan spelen op een Silbermann als op een Bovenkerk Kampen Hinsz. Verder kunt u op één orgel meerdere samplesets hebben, van barok tot romantiek.

Kortom een Hauptwerk sampleset geeft u eindeloze mogelijkheden. Muziek spelen zoals het bedoeld is, daar zorgt Hauptwerk voor. Op dit moment zijn er honderden orgels verkrijgbaar als sampleset. Geïnteresseerd in een sampleset? Bekijk hier meerdere sets.

Mixtuur

Mixtuur is jaren gespecialiseerd in het maken van orgels en het ontwikkelen van audiotechniek(en) en MIDI-consoles. Daarnaast begonnen wij met Hauptwerk sinds de introductie. Wij zijn een officieel Hauptwerkdealer sinds 2007, voor de hele Benelux. Daarnaast bouwen we orgels voor kerken, concertzalen maar ook voor particulieren. Onze modellen variëren van standaard orgels tot bijzondere op maat gemaakte orgels.

Alle orgels worden volledig in eigen beheer ontwikkeld, gebouwd en getest. Ook hebben wij onze eigen technologieën ontwikkeld die naadloos aansluiten op alle Hauptwerk samples. Naast orgels bouwen wij zelf ook alle audiocomponenten (versterkers, luidsprekers etc.). Zo kunnen wij u altijd van dienst zijn als u vragen heeft over uw instrument. U kunt gegarandeerd genieten van een optimale klankbeleving en een droomorgel!

Meer informatie over Hauptwerk samples

U weet nu precies wat de waarde is van een Hauptwerk sample. Bent u benieuwd geworden en wilt u een afspraak maken om onze showroom te bezoeken en het Hauptwerk orgel met eigen ogen te bekijken? Neem contact op. Wij zien u graag terug!

Het is ook mogelijk om contact op te nemen via onderstaand contactformulier:

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail (verplicht)

    Uw telefoonnummer

    Onderwerp

    Uw bericht