Waarom Hauptwerk?

Wanneer u graag een orgel wilt aanschaffen voor in uw woonkamer is een digitaal orgel een goede keuze! Een orgel voorzien van Hauptwerk technologie biedt u namelijk vele voordelen. Ben je benieuwd naar deze voordelen? Lees dan snel verder.

De Hauptwerk technologie

Bij Mixtuur kunt u uw orgel voorzien van de Hauptwerk technologie. Dit is een software programma gebaseerd op MIDI. Deze kan eenvoudig op ieder orgel geïnstalleerd worden. Het programma ondersteunt verschillende audio kanalen en biedt de mogelijkheid om een getrouwe klanken van de gespeelde noten te laten horen. Hierdoor voelt het bespelen van een Hauptwerk orgel net alsof u een klassiek orgel bespeelt. 

De voordelen van een Hauptwerk orgel

1. Samplesets laden

Bij een orgel, voorzien van Hauptwerk, is het mogelijk om verschillende soorten samplesets in te laden. Deze samples zijn opnames van bekende orgels. De klank van alle individuele pijpen zijn opgenomen. Het aanspreken, de klankontwikkeling en het loslaten van de tonen zorgen voor een levendige klank. Er zijn ontzettend veel samplesets beschikbaar! 

2. Klank

Via de samplesets is het mogelijk verschillende klanken te produceren. U kunt het dus helemaal afstellen naar uw persoonlijke voorkeuren. De stemming en de toonhoogten kunt u zelf aanpassen zonder elke pijp apart te stemmen. Dit biedt u natuurlijk ontzettend veel gemak en bespaart u een hele hoop tijd! Dankzij de samplesets kunt u de klanken van bekende orgels snel en eenvoudig ten gehore laten brengen. 

Dit orgel heeft maarliefst 4 klavieren

3. Gebruiksvriendelijk 

Hauptwerk orgels zijn makkelijk in het gebruik. Kennis van computers is niet nodig. De digitale functies zijn eenvoudig via de touchscreens te selecteren. U heeft dus de volledige controle over uw orgel. 

4. Zelf samenstellen

Wanneer u een orgel wilt aanschaffen bij Mixtuur, kunt u ervoor kiezen deze zelf samen te stellen. Wij van Mixtuur bieden u de keuze tussen verschillende opties. Zo kunt u kiezen welke RAL-kleur u wilt voor uw orgel. U kunt het materiaal van het klavier selecteren, een bijpassend bankje kiezen, een pedaal naar uw wensen aanpassen en het aantal pistons selecteren. Ook heeft u de keuze tussen verschillende luidsprekers Tot slot bepaald u welke externe aansluitingen u wil laten toepassen. U kiest hierbij tussen USB, ethernet, Apple of Android. Zo creëert u een Hauptwerk orgel speciaal voor u op maat gemaakt!

Een orgel met Hauptwerk van Mixtuur

Bij Mixtuur kunt u uw orgel speciaal op maat laten maken. Wij voorzien uw orgel graag van de Hauptwerk technologie. Deze kan snel en gemakkelijk geïnstalleerd worden. Ook kunnen we de samplesets eenvoudig voor u inladen. Het is mogelijk om dit toe te passen op al onze modellen. Bekijk de brochure of neem contact met ons op voor meer informatie over een orgel met Hauptwerk.

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail (verplicht)

    Uw telefoonnummer

    Onderwerp

    Uw bericht