Orgel op maat: speciaal voor huiskamers & kerken

Geen huiskamer, zolder, kerk of zaal is exact even groot. Daarom maken we bij Mixtuur orgels op maat. Daarbij kunnen we het ontwerp van de orgel aanpassen op de omgeving.

Op de pagina ‘Exclusive Design‘ kunt u veel recente modellen vinden. Bij een orgel op maat kunt u alles samenstellen: van het aantal luidsprekers tot de klavieren. Meerdere uitgebreide touchsreens of traditionele bediening van trekregisters met labels van e-papier? Ook over de afwerking van het instrument – zoals de houtsoort, pedalen, banken en pistons – heeft u volledig de controle.

Hoeveel kost een orgel op maat?

Een orgel op maat is duurder dan een van onze standaard orgels. Voor onze standaard modellen betaalt u gemiddeld 10.000 tot 25.000 euro. Orgels op maat beginnen vaak bij 20.000 euro. Dit bedrag kan oplopen als er een maatwerk orgel voor een kerkgemeente, school of concertgebouw wordt gemaakt. Vaak installeren we dan een externe geluidssysteem, waardoor het geluid van de orgel in de hele kerk of zaal goed te horen is. Ook mag een orgel in een kerk qua ontwerp meer opvallen dan in een woonkamer.

Zo werkt een orgel op maat van Mixtuur

De orgels van Mixtuur zijn geen ouderwetse pijporgels. Ze zijn uitgerust met hoogwaardige technologie van Hauptwerk. Hauptwerk is een krachtig softwareprogramma gebaseerd op MIDI. In dit programma kunnen samplesets geladen worden van orgels die gesampled zijn. Vandaag speelt u op het Christian Müller-orgel van de Grote of Sint-Bavokerk in Haarlem, terwijl u morgen op het Bätz-orgel van de Dom speelt.

Om een Mixtuur-orgel te gebruiken heeft u minimaal één sampleset nodig. Een sampleset kost 100 tot 1500 dollar. Bekijk hier alle samplesets.

Brochure?

Alle mogelijkheden ontdekken van een orgel op maat van Mixtuur? Vraag dan de brochure aan.