Wat is een virtueel pijporgel?

Een virtueel pijporgel – ook wel digitaal orgel of elektronisch orgel genoemd – bootst op elektronische wijze de klanken van een klassiek pijporgel na. De toon wordt bij een virtueel pijporgel niet opgewekt door de diverse pijpen, maar door een softwareprogramma. Een voorbeeld van zo’n softwareprogramma is Hauptwerk™. 

Tegenwoordig zijn virtuele orgels niet meer van klassieke orgels te onderscheiden. Dit komt omdat de klanken van een virtueel orgel op zo’n realistische wijze worden gesimuleerd, dat het verschil nauwelijks hoorbaar is. Met een virtueel orgel kunt u een diverse sample sets inladen van wereldberoemde orgels. Zo kunt u bijvoorbeeld heel eenvoudig het Bätz-orgel uit de Domkerk bespelen, of vele andere bekende orgels.

Hoe werkt een virtueel orgel?

Elk virtueel orgel van Mixtuur is uitgerust met het softwareprogramma Hauptwerk. Dit programma is gebaseerd op MIDI. In het programma kunnen allerlei sample sets geladen worden, van orgels die daarvoor opgenomen zijn. Het unieke aan Hauptwerk is dat de klank van elke individuele pijp, apart is opgenomen. Juist daardoor is de klank zo realistisch en levendig.

U bepaalt zelf de stemming of toonhoogte van het orgel, zonder dat u elke pijp apart hoeft te stemmen. Door onze zelf-ontwikkelde technologie hoeft u geen kennis van computers te hebben om uw favoriete orgel te bespelen.

Hoeveel kost een virtueel pijporgel?

Het basisprogramma van Hauptwerk kost 249 dollar. Echter heeft u met deze versie slechts een beperkt aantal functies. Als u kiest voor Hauptwerk Advanced kunt u voor 599 dollar genieten van alle uitgebreide functies die Hauptwerk u kan bieden, zoals windmodel, per-pipe voicing en 512-kanaals output. U heeft ook minstens één sample set nodig. Prijzen variëren van 100 to 1500 dollar per set. U kunt alle sample sets vinden in de Hauptwerk-winkel.

Uiteraard heeft u ook een keyboard of orgel nodig om gebruik te kunnen maken van Hauptwerk. Wanneer u voor een Mixtuur orgel kiest, installeren wij de software voor u. Zo is uw orgel direct gebruiksklaar wanneer hij is geïnstalleerd.

Zo klinkt een Mixtuur orgel!

Koop een virtueel pijporgel bij Mixtuur

Mixtuur is dé Hauptwerk-dealer van de Benelux. Met een Mixtuur-orgel bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en superieure audio. Dit kunnen wij u garanderen omdat we zelf onze orgels en audiocomponenten bouwen. Dit staat niet alleen garant voor een optimale klankbeleving, ook kunnen we u uitstekende service bieden wanneer u dit nodig heeft.

Bij Mixtuur koopt u een orgel voor betaalbare kwaliteit. Zeker in vergelijking met vergelijkbare audiosystemen, waar u aanzienlijk meer voor betaalt. We maken diverse modellen orgels, maar ook maatwerk is mogelijk. Vraag de brochures aan of maak een afspraak in onze showroom. Hier kunt u zelf een Hauptwerk-orgel uitproberen en ervaren hoe deze klinkt.

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail (verplicht)

    Uw telefoonnummer

    Onderwerp

    Uw bericht