Midi orgel software

Midi orgels hebben de juiste midi orgel software nodig voor optimaal geluidskwaliteit. Wilt u meer weten over de juiste software en over de voordelen van de Hauptwerk software? Lees verder voor meer informatie.

Midi orgel

Midi orgels (Musical Instrument Digital Interface) zijn virtuele of elektrische orgels die via een computer geluid produceren. Het midi orgel zorgt ervoor dat er met instrumenten gecommuniceerd kan worden en is onmisbaar als u graag werkt met elektronische muziek. Bij een traditioneel orgel blijf je vaak gebonden aan de vastgelegde registratie, maar met een midi-orgel heeft u een stuk meer mogelijkheden door het grote aantal orgels waar samplesets van beschikbaar zijn. Daarnaast is het geluid van een midi-orgel een stuk natuurlijker en kwalitatief  beter dan bij elektronische orgels. Ook is het midi orgel simpel aan te passen aan nieuwe ontwikkelingen en de eigen wensen.

De beste ervaring krijgt u als u de passende midi orgel software bezit. Deze kunt u vaak los kopen, maar bij Mixtuur is deze software ingebouwd in de orgels. Ook heeft u geen kennis van computers nodig met de orgels van Mixtuur, deze zijn erg eenvoudig te gebruiken. Het is simpelweg een investering.

Midi orgel software: Hauptwerk

De orgels van Mixtuur zijn uitgerust met Hauptwerk programma’s. Met het Hauptwerk systeem worden de klanken van elke individuele pijp van het orgel meerdere keren opgenomen. Bij het aanspreken van de pijp, het loslaten van de toon en de klankontwikkeling. Zo krijgt u het hetzelfde effect als de pijporgels in kathedralen, maar dan in uw eigen woonkamer! Deze software is dus onmisbaar als echte orgelliefhebber.

Tablet ten behoeve van het bedienen van de Hauptwerk software. kan in en uit een lessenaar geschoven worden.

Wat zijn de voordelen van de midi orgel software?

Er zitten een hoop voordelen verbonden aan de Hauptwerk software. Het maakt de midi-orgels wat prijziger dan normaal, maar uiteindelijk zijn deze orgels zeker de moeite waard. We zetten de voordelen van de orgels met ingebouwde Hauptwerk software voor u op een rij:

 • De klank van de Hauptwerk software is zeer realistisch. U hoort bij de meeste samplesets bijna niet of de opname is gemaakt in de kerk of met Hauptwerk.
 • U kunt opnames maken op CD en de kwaliteit blijft optimaal.
 • De nagalm is realistischer.
 • Het touchscreen van een Mixtuur midi-orgel communiceert volledig met de Hauptwerk software, dit maakt de bediening erg eenvoudig.

Midi orgels van Mixtuur

Bent u benieuwd geworden naar de midi-orgels met Hauptwerk software? Dan kunt u hier alvast een kijkje nemen naar de verschillende orgels. Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de midi orgel software? Neem contact op, wij helpen u graag verder.

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Onderwerp

  Uw bericht