Hybride orgel

Een hybride orgel – ook wel een combinatie orgel genoemd – is een bestaand pijporgel aangevuld met elektronische opgewekte klanken. Hauptwerk leent zich uitstekend als uitbreiding op een bestaand pijporgel, zodat de klanken van het pijporgel aangevuld kunnen worden met nieuwe stemmen.

Bent u op zoek naar een aanvulling op de huidige stemmen van uw pijporgel? Dan is een hybride orgel de perfecte oplossing. Ook wanneer u niet wilt dat de stemmen van uw huidige pijporgel verloren gaan kan de keuze voor een hybride orgel gunstig zijn. We leggen uit hoe het werkt.

Hoe werkt een hybride orgel?

Er is eigenlijk nog maar weinig bekend over de mogelijkheden die een hybride orgel biedt. Dit komt mede doordat het toepassen van niet-mechanische toepassingen aan een orgel nog niet volledig wordt omarmd. Hier brengen we graag verandering in want een combinatie tussen een bestaand pijporgel en een digitaal orgel biedt ontzettend veel mogelijkheden. Met de uitvinding van MIDI heeft de ontwikkeling van het hybride orgel flinke sprongen gemaakt.

MIDI staat voor Musical Instrument Digital Interface en is een vorm van digitaal communiceren tussen twee elektronische muziekinstrumenten. MIDI werkt door middel van commando’s, die de toonhoogte, het volume en dergelijke aangeven. Het is belangrijk om te weten dat MIDI geen muziek of geluid is, het zijn alleen maar digitale opdrachten die aangeven welke toon etc. het instrument aan moet slaan.

Hauptwerk en MIDI

Hauptwerk is een computerprogramma dat wordt aangestuurd door MIDI. Normaal gesproken wordt er via het klavier een bepaalde pijp (toon) aangeslagen, bij Hauptwerk werkt dit anders. Wanneer u een toets aanslaat op uw klavier wordt er een signaal naar de computer verzonden, die het signaal aan het juiste geluid koppelt. Dit geluid wordt naar de geluidskaart verstuurd, welke het geluid doorstuurt naar de speakers. Hierdoor is het mogelijk om op een Hauptwerk orgel meerdere orgels te bespelen. Het enige dat u daarvoor nodig heeft zijn de samplesets van uw favoriete orgel.

Uw orgel uitbreiden met Hauptwerk?

Zowel kerkorgels als huiskamerorgels kunnen uitgebreid worden met Hauptwerk. De enige voorwaarde voor een hybride orgel is dat uw huidige orgel over MIDI beschikt. Onze specialisten bespreken graag de mogelijkheden met u.

Laat uw gegevens achter of vraag een brochure aan. We nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons ook bereiken door te bellen naar +31 (0)30 – 606 1212 of stuur een e-mail naar info@mixtuur.com.

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail (verplicht)

    Uw telefoonnummer

    Onderwerp

    Uw bericht