Orgelbouwer

Bent u op zoek naar een orgel? Zowel particulieren als kerken en concertzalen kunnen bij Mixtuur Orgels terecht voor het bouwen van een orgel. Mixtuur is een professionele orgelbouwer en levert diverse standaard modellen orgels als maatwerk ontwerpen. Wilt u meer informatie? Lees dan verder.

Waar wordt een orgel van gemaakt

Een orgel bestaat voornamelijk uit hout en metaal. De orgelkas bestaat uit hout, waarbij de voorkeur uitgaat naar natuurlijk gedroogd hout, omdat dit niet kan zwellen. De orgelpijpen worden gemaakt van een legering van tin en lood. Ieder klassiek pijporgel bestaat uit een windvoorziening, pijpwerk, tracturen, manualen en een pedaal, speelhulpen en uiteraard de orgelkast. Een Hauptwerk orgel daarentegen is een digitaal orgel en werkt op basis van software. Iedere klank is pijp voor pijp apart opgenomen, het resultaat is niet van een klassiek orgel te onderscheiden. 

Een maatwerk orgel kunt u volledig afstemmen op uw wensen. Daarnaast levert Mixtuur diverse standaard modellen, die uiteraard aangepast kunnen worden aan uw ideeën. Kies bijvoorbeeld de kleur van de afwerking, het materiaal van de klavieren en soort bank. Ook de pedalen, pistons en externe aansluitingen kunt u zelf bepalen. 

De voordelen van Hauptwerk

Mixtuur Orgels bouwt Hauptwerk orgels. Al diverse particuliere opdrachtgevers en ook kerken zijn zeer tevreden met de mogelijkheden van de uitgebreide Hauptwerk software. Hauptwerk biedt ontzettend veel mogelijkheden, diverse wereldberoemde orgels zijn binnen handbereik. Daarbij ervaart u een waanzinnige klankbeleving dankzij de op maat gemaakte audiocomponenten. Bovendien zullen onze audio professionals de audiocomponenten speciaal op uw ruimte afstemmen, zodat u optimaal van het geluid kunt genieten.

Demo in onze showroom

Ervaar zelf de voordelen van de krachtige Hauptwerk software. Maak een afspraak in de showroom en wij laten u graag alle mogelijkheden van een Hauptwerk orgel zien. U kunt zowel onze diverse modellen orgels zien, als zelf een Hauptwerk orgel uitproberen. Vraag een digitale brochure aan of neem contact met ons op zodat u direct een afspraak kunt maken.