Nieuw orgel kopen? Belangrijke tips die u niet mag missen.

Wilt u een orgel in uw huiskamer, of is uw huidige orgel aan vervanging toe? Voordat u een nieuw orgel koopt, vallen er een aantal dingen te overwegen. Wij helpen u graag met een aantal tips om een nieuw orgel te kopen.

pedalen

1. Wilt u een pijporgel of een elektronisch orgel?

Een pijporgel ziet er prachtig uit en klinkt vaak ook erg mooi. Het is over het algemeen een enorm instrument dat uit honderden onderdelen bestaat. Zo’n orgel wordt met de hand gemaakt en kost daardoor vaak veel geld.

Een elektronisch orgel, ook wel digitaal orgel of elektronium genoemd, is een perfecte oplossing voor in iedere huiskamer. Dit komt omdat ze compact zijn, relatief goedkoop en ze hebben ontzettend veel mogelijkheden. U hoort echter wel het verschil tussen een klassiek pijporgel en een elektronisch orgel, omdat een elektronisch orgel een minder realistisch geluid geeft.

2. Of toch een Hauptwerk-orgel van Mixtuur?

Hauptwerk™ is een krachtig softwareprogramma waarin samplesets geladen kunnen worden van orgels die gesampled zijn. Iedere pijptoon van het originele orgel is klank voor klank apart opgenomen. Een Hauptwerk-orgel geeft daarom een realistische weergave en is niet van een echt pijporgel te onderscheiden.

Bij Mixtuur kunt u kiezen uit huiskamerorgels met een vereenvoudigde versie van Hauptwerk™ en orgels met de standaard versie van Hauptwerk™. Uiteraard kunt u ook uw orgel op maat laten maken, bekijk hier onze op maat gemaakte orgels.

revolutionair orgel met traditioneel uiterlijk

3. Nieuw of tweedehands?

Een nieuw orgel aanschaffen kan aardig in de kosten lopen. Wist u dat er op Marktplaats bijvoorbeeld ook tweedehands orgels te vinden zijn? Voor beginners is het vaak goed om laagdrempelig te starten, bijvoorbeeld met een keyboard.

4. Wat voor klank vindt u mooi?

Ieder orgel heeft een uniek geluid. Alvorens u een orgel aanschaft is het dus belangrijk dat u weet wat voor soort klankgeluid u mooi vindt. Een voordeel van een Hauptwerk-orgel is dat u bij zo’n orgel niet hoeft te kiezen. U kunt simpelweg samples van honderden verschillende orgels downloaden, hierdoor kunt u makkelijk wisselen. De technologie van Mixtuur zorgt ervoor dat u geen kennis van computers nodig heeft om van uw favoriete orgels te kunnen genieten.

Tip: zoek op YouTube naar voorbeeldvideo’s van orgels die uw voorkeur hebben. Luister naar hoe een orgel klinkt. Hieronder ziet u hoe Susannah Carlsson op haar Mixtuur V-Touch III orgel speelt in Zweden.

5. Vormgeving van het orgel

Hoeveel ruimte heeft u beschikbaar thuis? Komt het orgel in uw huiskamer, of wellicht in een aparte ruimte welke speciaal beschikbaar is gesteld voor uw nieuwe orgel. Wilt u liever een klassieke afwerking of moet het orgel opgaan in de moderne omgeving van uw huis? Bespreek uw wensen met de orgelbouwer. Een huiskamerorgel is een flinke investering dus daarom moet hij wel aan uw wensen voldoen. Iedere orgelbouwer, waaronder Mixtuur, kan maatwerk orgels maken.

Orgel kopen? Mixtuur is uw specialist

Wij kunnen verschillende modellen leveren met vereenvoudigd of standaard Hauptwerk™. Daarnaast kunt u vaak zelf nog kiezen hoeveel klavieren u graag wilt. Daarentegen kunt u bij Mixtuur ook een orgel speciaal op maat laten maken. Samen met u maken wij het beste ontwerp en bespreken we alle mogelijkheden

Custom made thuisorgel wit met trekregisters

Wilt u liever eerst een Mixtuur orgel zelf uitproberen? Neem contact met ons op en kom gezellig een kopje koffie drinken in onze showroom in Klundert.