Klassieke orgels

Mixtuur biedt verschillende orgels aan. In ons assortiment hebben wij veel verschillende modellen beschikbaar. Zowel klassieke orgels als moderne orgels hebben wij  beschikbaar voor u! Wilt u meer weten over alle mogelijkheden? Lees dan verder.

Klassieke orgels

Een orgel is een klassiek muziekinstrument dat voornamelijk in kerken wordt gebruikt. Het is een antiek instrument met een lange geschiedenis. De eerste orgels werden namelijk al rond 246 voor Chr. geïntroduceerd. Orgels werden gebruikt ter begeleidingen van gezangen en werden ook al vrij snel in kerken geplaatst. In de loop der jaren is het orgel verbeterd en werd de mechaniek aangepast waardoor melodieën nog sierlijker worden en unieke effecten en klanken ten gehore kunnen worden gebracht. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om een orgel in uw huiskamer te plaatsen.

Hauptwerk technologie

Hauptwerk is een software voor orgels. Dit programma kan geïnstalleerd worden op elk orgel, zo ook op klassieke orgels. Het is hierbij mogelijk om samplesets in te laden zodat u de unieke klanken van uw favoriete orgels kunt ‘naspelen’. Samplesets zijn namelijk opnamen van bestaande orgels waarbij iedere individuele pijp is opgenomen. Het is werkelijk waar nauwelijks van echt te onderscheiden! Erg interessant om mee te experimenteren als orgelliefhebber. 

Klassieke orgels met Hauptwerk

Klassieke orgels zijn prachtige instrumenten! Ze zijn vaak erg groot en robuust en voorzien van mooie, lange pijpen die stuk voor stuk een uniek geluid produceren. Tegenwoordig is het mogelijk om deze orgels te voorzien van de Hauptwerk technologie. Deze technologie kan geïnstalleerd worden op uw klassieke orgel om zo gebruik te kunnen maken van meer dan 500 audiokanalen. Hauptwerk is zeer gebruiksvriendelijk en kan met behulp van het eenvoudige touchscreen door iedereen bediend worden. 

Over Mixtuur

Mixtuur is dé officiële Hauptwerk dealer van de Benelux. Wanneer u op zoek bent naar een concert- , kerk- , klassiek- of woonkamer orgel, kunt u bij ons terecht! Als u een orgel via ons aanschaft, bent u er zeker van dat u kwaliteit in huis haalt. Wij bouwen onze orgels zelf en installeren de Hauptwerk technologie op het kerkorgel voor u. We ontwikkelen, bouwen en testen onze klassieke orgels dus helemaal zelf! Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we u altijd voorzien van een persoonlijk advies. Vraag een brochure aan of maak een afspraak en kom langs in onze showroom. 

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail (verplicht)

    Uw telefoonnummer

    Onderwerp

    Uw bericht