Huis pijporgel

Denkt u erover na om een huis pijporgel te kopen? Dan bent u bij Mixtuur aan het juiste adres. Bij ons vindt u een ruime keus aan kwalitatieve pijporgels voor in huis in verschillende soorten en maten.

Laat ons gerust weten wat uw wensen zijn en welke orgel u in gedachten heeft? Dan gaan we samen op zoek naar de huis pijporgel die het beste bij u past. U kunt altijd contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken of bekijk ons volledige aanbod orgels voor thuis.

Wat is een Huis pijporgel?

Een pijporgel is een klassiek instrument wat als één van de weinige antieke instrumenten vandaag de dag nog wordt bespeeld. Hoewel de pijporgels vooral in kerken worden gebruikt, kunt u er ook voor kiezen om pijporgel bij u thuis neer te zetten. Zo kunt u wanneer u maar wilt prachtige muziek maken.

De verschillende pijpen waar het orgel over beschikt hebben ieder een eigen klank dankzij een mechaniek vanuit luchtstroom. De hoeveelheid klanken en pijpen die een orgel heeft kunnen erg verschillen. De grote orgels kunnen wel tienduizend pijpen hebben en honderd registerknoppen. De kleinere huis pijporgels zullen vaak tientallen pijpen hebben, die voor de mooiste klanken zorgen.

huis pijporgel

Het unieke geluid van een pijporgel thuis

Elke pijporgel is uniek en beschikt over een eigen klank. Dit komt omdat ze allemaal individueel worden gemaakt. Daarnaast wordt de klank vaak aangepast aan de ruimte waarvoor de orgel is bestemd. De huis pijporgel zal daarom een minder luide klank hebben dan de pijporgels die in kerken worden gebruikt. Bij de pijporgel staat elke toets voor een specifieke klank, voor iedere noot is er een andere pijp nodig.

Een orgel op maat laten maken

Ondanks de grote hoeveelheid aan verschillende pijporgels, kan het zomaar zo zijn dat ze toch niet helemaal bij uw wensen aansluiten. Dan kunt ervoor kiezen om uw huis pijporgel op maat te laten maken door Mixtuur. De orgel wordt dan compleet aangepast naar uw wensen en ideeën, zodat hij perfect in uw woning en interieur past. Neem gerust contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

Meer weten over onze huis pijporgels?

Bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van een huis pijporgel? Dan helpen wij u graag verder en vertellen u meer over de mogelijkheden. Het is ook altijd mogelijk om langs te komen in onze showroom in klundert om verschillende orgels te bekijken. Zo kunt u ervaren hoe het is om op een Mixtuur orgel te spelen. Het is ook mogelijk om contact op te nemen via +31 (0)30 – 60 61 212 of te mailen naar info@mixtuur.com.