Hauptwerk orgel

Bent u op zoek naar een Hauptwerk orgel van goede kwaliteit? Dan bent u bij Mixtuur aan het juiste adres. Wij zijn een officiële Hauptwerk-dealer in de Benelux en beschikken over een ruim aanbod orgels in verschillende soorten en maten. Of u nu op zoek bent naar een op maat gemaakt orgel of een standaard orgel voor thuis. Bij Mixtuur Orgels vindt u het allemaal.Orgel met Hauptwerk technologie

Bij ons vindt u diverse orgels die zijn uitgerust met Hauptwerk software. Deze software is gebaseerd op MIDI waarin verschillende samplesets van bekende orgels geladen kunnen worden. Hiermee is het mogelijk om klanken die u normaal in een concertzaal hoort bij u in de woonkamer te produceren. De stemming en de toonhoogten kunt u zelf aanpassen zonder elke pijp apart te stemmen. Dit biedt u natuurlijk ontzettend veel gemak en bespaart u een hele hoop tijd! Daarnaast zijn de orgels erg makkelijk te bespelen en heeft u hier geen computerkennis voor nodig.

Wat is een Hauptwerk orgel?

Hauptwerk software is een digitale software dat gebruik maakt van samples van authentieke pijporgels. Hiermee kan de Hauptwerk software de klank van deze orgels nabootsen. Hauptwerk is een duitse term die “hoofdwerk” betekent en welke verwijst naar het hoofd keyboard van een pijporgel. Het concept van een Hauptwerk orgel is in de jaren 90 van de vorige eeuw ontstaan en maakt gebruik van diverse technologieën om de klank van diverse pijporgels te reproduceren in een digitale omgeving. De Hauptwerk samples worden geproduceerd door elke pijp van een pijporgel afzonderlijk op te nemen. Vervolgens worden deze opnames samengevoegd tot een virtueel orgel dat via MIDI wordt aangestuurd. MIDI staat voor musical instrument digital interface en wordt gebruikt om elektronische muziekinstrumenten en apparaten aan te sturen.

De voordelen van Hauptwerk orgels

Hauptwerk orgels bieden een betaalbare optie voor het bespelen van een pijporgel. Bovendien bieden ze organisten in bijvoorbeeld kerken, concertzalen of thuis de mogelijkheid om toegang te krijgen tot een breed aanbod aan historische orgels met ieder hun eigen, specifieke klank karakteristieken.

De kwaliteit van Mixtuur

Wanneer u een orgel van Mixtuur aanschaft, voorzien van de Hauptwerk technologie, bent u er zeker van dat u een orgel van kwaliteit in huis haalt. We zijn al jaren dé Hauptwerk dealer van de Benelux. Wij bouwen onze orgels geheel zelf in onze productiehal te Veenendaal en kunnen een orgel dus speciaal voor u op maat maken. Wij ontwikkelen, bouwen en testen onze orgels volledig in eigen beheer en kunnen deze uitrusten met de Hauptwerk software. Ook versterkers en luidsprekers sluiten we naadloos aan zodat er een optimale klantbeleving ontstaat. Wij gaan altijd voor 100% tevredenheid en hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast bieden we 2 jaar garantie op onze orgels en bieden onderhoud en reparatie.

De prijs van een Hauptwerk orgel

De uiteindelijke prijs van een Hauptwerk orgel hangt af van het model dat u aanschaft. Mixtuur heeft een ruim aanbod aan vereenvoudigde Hauptwerk orgels en standaard Hauptwerk orgels. De prijzen variëren tussen de €7.995,- en de €33.450,-. Alle modellen hebben allemaal hun eigen specificatie, zo zijn er orgels met register schakelaars en preset knoppen, touchscreen, Digital Signal Processors en high-end luidsprekers. Ook kunt er natuurlijk voor kiezen om een orgel geheel zelf samen te stellen.

Wilt u meer informatie over de prijs van een orgel voorzien van de Hauptwerk technologie? Wilt u advies over welke orgel het beste bij u past? Vraag de brochure aan of neem contact met ons op. Ook bent u van harte welkom in onze showroom in de voormalige Johannes de Doperkerk in de stad Klundert. Hier kunt u zelf de orgelklanken van Hauptwerk ontdekken. Het bezoeken van onze showroom in Klundert is enkel mogelijk op afspraak. Neem contact met ons op voor het inplannen van een afspraak. Onze specialisten ontmoeten u graag.

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail (verplicht)

    Uw telefoonnummer

    Onderwerp

    Uw bericht