Elektronische orgels voor thuis: wat zijn de mogelijkheden?

Elektronische orgels zijn de perfecte oplossing voor in iedere huiskamer. Compact, relatief goedkoop en ontzettend veel mogelijkheden.

Bij Mixtuur kunt u terecht voor een Hauptwerk-orgel. Hauptwerk™ is een krachtig softwareprogramma gebaseerd op MIDI. In dit programma kunnen samplesets geladen worden van orgels die gesampled zijn. De klank van elke individuele pijp van het gesamplede orgel is opgenomen, zowel het aanspreken van de pijp als de klankontwikkeling en het loslaten van de toon. Dat zorgt voor een levendige klank.

Orgel Mixtuur close up

Altijd al eens Bach willen spelen op een Silbermann? Of als Franck op een Cavaillé-Coll? Dankzij Hauptwerk is het nu mogelijk. Naast spelen kunt u ook eenvoudig eigen opnames maken in cd-kwaliteit of als MIDI-file. Deel uw muziek met vrienden of familie.

Verschillende orgels

U heeft de keuze uit verschillende orgels. Touchscreens of trekregisters? 2 tot 4 klavieren? Hoeveel volume moet er uit het huiskamerorgel komen? En wilt u een standaard model of juist een exclusief maatwerk ontwerp? Neem gerust eens een kijkje op onze pagina met voorbeelden van alle huiskamerorgels.

Elektronisch… Is dat wel wat?

Gelooft u ons maar: het geluid van een elektronische orgel klinkt in 9 van de 10 gevallen beter dan een echte pijporgel. Zeker in vergelijking met goedkope pijporgels in andere huishoudens of dorpskerken. En laat u niet afschrikken door het woord ‘elektronisch’. U hoeft namelijk geen verstand te hebben van computers. Spelen op een elektronisch orgel voelt bijna hetzelfde als op een normaal pijporgel.

pedalen