SAMPLESETS LAVENDER AUDIO

Lavender Audio is een project van David Butcher uit Suffolk (Engeland). Zelf is hij werkzaam als broadcast engineer en werkte o.a. voor de BBC. Zijn doel met het project is verschillende interessante (Engelse) orgels beschikbaar te maken als samplesets voor Hauptwerk.

SAMPLESETS ORGANARTMEDIA

Prof. H. Maier heeft met zijn project OrganArtMedia primair als doelstelling het maken van virtueel bespeelbare klank documenten van historische orgels. Aspecten als de ruimte akoestiek, wind fluctuatie en bijgeluiden worden met uiterste nauwkeurigheid gereconstrueerd. De documenten geven ook een dieper inzicht in de orgelbouw kunst en het belang van behoud van deze schatten.

Elke pijp van een instrument is afzonderlijk opgenomen met behulp van lange samples en de originele ruimte akoestiek. Meer kanaals opnames en speciale microfoon en processing technieken met state-of-the-art apparatuur maken het mogelijk om alle aspecten van het originele orgelpijp geluid te conserveren. Er wordt geen enkele elektronische klank manipulatie toegepast zodat een virtuele opname gemaakt met OrganArt samples nauwelijks te onderscheiden is van een geluidsopname van het originele instrument.

SAMPLESETS SONUS PARADISI

Het Tsjechische project Sonus paradisi houdt zich bezig met het archiveren van de klank van historische en andere belangrijke pijporgels en maakt deze opnamen geschikt voor reproductie via software samplers zoals Hauptwerk.

De projectleider is Jiri Zurek, hij is tevens lid van het team voor Documentatie and Onderzoek van het culturele erfgoed van Tsjechische landen onder auspiciën van de Academie van Wetenschappen van de Tsjechische Republiek (Instituut voor klassieke studies).

SAMPLESETS MILAN AUDIO

Milan Audio is een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in geluidsopnames. Organist en eigenaar Brett Milan heeft jaren lange ervaring in het creëren van sample bibliotheken. Ook in europa heeft hij verschillende opnames gemaakt waaronder het Mutin – Cavaillé-Coll orgel van de Notre Dame te Metz (Frankrijk).

HAUPTWERK