Tweedehands orgels

Bent u op zoek naar een kerkorgel of zoekt u een orgel voor thuis? Mixtuur helpt u graag bij uw zoektocht en adviseert u graag bij uw aankoop. Onze specialisten kijken graag samen met u naar de mogelijkheden voor nieuwe of tweedehands orgels. Bij ons koopt u een Hauptwerk orgels voor thuis of in de kerk. Verkrijgbaar in diverse uitvoering, van vereenvoudigd tot exclusief. Zowel nieuwe als een tweedehands orgels, bij Mixtuur vindt u het allemaal. 

tweedehands orgel

Een Hauptwerk orgel

Een Hauptwerk orgel is niet van een klassiek pijporgel te onderscheiden. Met behulp van Hauptwerk bespeelt u de orgels waar u normaliter alleen van kunt dromen. Met behulp van de software kunnen er diverse samplesets ingeladen worden van honderden verschillende orgels.

Wat Hauptwerk zo bijzonder maakt is dat de klanken van elke individuele pijp apart opgenomen zijn. Zowel het aanspreken van de pijp, als de klankontwikkeling en het loslaten van de toon zijn geregistreerd. Dit zorgt ervoor dat u het geluid van een Hauptwerk orgel nauwelijks van een klassiek orgel kunt onderscheiden.

 • Een Hauptwerk orgel biedt u eindeloos veel mogelijkheden
 • Een superieure klankbeleving doordat het geluid speciaal op uw kerk wordt afgestemd
 • Waanzinnig geluid, een Hauptwerk orgel is niet van een klassiek orgel te onderscheiden
 • Uiteenlopende mogelijkheden: een vaste of flexibele opstelling, nieuw orgel of als uitbreiding op uw bestaande orgel

Hauptwerk occasion – tweedehands orgels

Bent u op zoek naar een ander orgel, maar vindt u een nieuw orgel een te grote investering? Dan is een Hauptwerk occasion een goed(koper) alternatief. U haalt dan een mooi tweedehands orgel met Hauptwerk software in huis waar u nog jaren van kunt genieten. Tweedehands orgels hebben dezelfde mogelijkheden als een nieuw Hauptwerk orgel, alleen is het orgel gebruikt en kan daardoor wat gebruikssporen vertonen. 

Een andere mogelijkheid is een hybride orgel. Het hybride orgel is een combinatie tussen uw huidige kerkorgel en Hauptwerk. Zo hoeft u geen afscheid te nemen van uw bestaande kerkorgel en wordt het orgel tegelijkertijd uitgebreid met meerdere stemmen. De huidige stemmen blijven hierbij uiteraard behouden.

Een hybride orgel kan een goed alternatief zijn voor het investeren in een compleet nieuw kerkorgel. Uiteraard is de investering iets groter dan wanneer u kiest voor een van de tweedehands orgels, maar daar krijgt u ontzettend veel voordelen voor terug.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bent u geïnteresseerd in een nieuw Hauptwerk orgel of een van de tweedehands orgels van Mixtuur en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? We vertellen u graag meer over onze orgels. Stel uw vraag of maak een afspraak in de showroom. Hier kunt u tevens diverse orgels testen en ervaren hoe het is om op een Hauptwerk orgel te spelen.

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Onderwerp

  Uw bericht