Kerkorgel kosten: waar kan ik van uit gaan?

Een orgel is een investering. Vooral een investering in een prachtig geluid. Kerkorgels staan bekend om hun klassieke uitstraling en ongeëvenaarde klanken. Mixtuur heeft al diverse kerkorgels geleverd ook middels projecten. Lees hier meer over het kerkorgel zelf, het aanbod van Mixtuur en kerkorgel kosten.

Het kerkorgel en de kosten

Het kerkorgel heeft het model van een pijporgel, maar wordt dan gebruikt in kerken. De pijporgel is een oud instrument (ca. 246 voor Christus ontstaan). Maar, hoe werkt het precies? Het zit zo: in de orgelkast wordt lucht onder druk gebracht in de windladen, dit zijn de langwerpige kasten. Vervolgens wordt de lucht weer losgelaten op de daarop geplaatste pijpen die elk zijn eigen, unieke toon voortbrengen. Goed geluid is zeker voor een kerkorgel, erg belangrijk. Zowel voor- als achterin moeten de klanken goed te horen zijn. Dankzij de professionele audio apparatuur kan bijvoorbeeld een Hauptwerk orgel in iedere kerk geplaatst worden. Voor de finishing touch komt onze technici graag bij u langs om het kerkorgel te intoneren naar de ruimte. Kerkorgels van Mixtuur zijn gemaakt van metaal en hebben een klassieke uitstraling. Kerkorgel kosten zijn geschat op ruim €167.000. Toch is het lastig hier een oordeel over te geven aangezien dit kan verschillen per merk en model. Bij Mixtuur liggen kerkorgel kosten tussen de €7.995 en 33.450.

Electronic church organ

Kerkorgels van Mixtuur

Mixtuur staat bekend op zijn Hauptwerk systeem. Neem jouw prachtige orgelklanken op of laad diverse samplesets in. Dankzij het Hauptwerk software programma kunnen er meer dan honderden samplesets ingeladen worden. De klanken kunnen haast niet van het origineel gescheiden worden! Naast Hauptwerk orgels is er ook de keuze om voor een hybride orgel te gaan. Deze bestaande pijporgel wordt aangevuld met elektronisch opgewekte klanken. Het is eigenlijk een middenweg tussen klassiek en digitaal.

Mixtuur heeft in Nederland, België en Duitsland diverse orgelprojecten uitgevoerd. Heeft u een bepaald beeld? Laat het ons dan weten want wij bieden de mogelijkheid om het orgel geheel zelf samen te stellen. Wij maken ze speciaal op maat voor u. Zo is er hopelijk voor ieder wat wils en zijn kerkorgel kosten ook naar wens. Heeft u een vraag of zou u graag een afspraak voor de showroom willen inplannen? Neem dan contact op en onze specialisten helpen u verder!

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail (verplicht)

    Uw telefoonnummer

    Onderwerp

    Uw bericht