Elektronisch orgel: voor thuis- en professioneel gebruik

Als we het hebben over een elektronisch orgel, bedoelen we een elektronisch orgel – ook wel digitaal orgel genoemd – dat het geluid van een klassiek pijporgel nabootst. Tegenwoordig is een elektronisch orgel niet meer van een klassiek pijporgel te onderscheiden en dat komt door het software programma Hauptwerk™.

Het enige dat een elektronisch orgel nog van een klassiek pijporgel onderscheidt is de geur. Een traditioneel pijporgel heeft een oude, houten geur wat een elektronisch orgel niet heeft. Echter, wanneer u eenmaal op een digitaal orgel heeft gespeeld, wilt u nooit anders meer.

Elektronische orgels voor thuisgebruik

Een voordeel van elektronische orgels, is dat ze zeer geschikt zijn voor thuisgebruik. Ze zijn compact, betaalbaar en ze bieden veel mogelijkheden. Dankzij de Hauptwerk™ software kunt u vele beroemde orgels bespelen, gewoon in uw woonkamer. De software bevat honderden samples van allerlei orgels over de hele wereld. Stelt u uzelf eens voor dat u Bach speelt op een Silbermann, of Franck op een Cavaillé-Coll.

Elektronische orgels voor professioneel gebruik

Desalniettemin, is een elektronisch orgel ook zeer geschikt voor professioneel gebruik. Doordat de orgels Mixtuur volledig in eigen beheer worden ontwikkeld, gebouwd en getest kunnen we een passend orgel bieden voor elke situatie. Tevens bouwt Mixtuur ook zelf de verschillende audiocomponenten, zodat iedereen kan genieten van een optimale klankbeleving.

Bent u geïnteresseerd in een elektronisch orgel?

Maak een afspraak en kom langs in onze showroom in Klundert. Hier kunt u diverse orgels uitgebreid testen. Of vraag onze brochures aan en ontdek alle mogelijkheden van een Mixtuur orgel.