Kerkorgel te koop: wat zijn de beste aanbieders?

Wilt u graag een nieuw kerkorgel kopen? Of uw oude kerkorgel nu aan vervanging toe is of u een gloednieuwe gemeente start, wij zetten graag de beste aanbieders voor u op een rij.

Handgemaakte pijporgels

Bij klassieke orgelboeren kunt u handgemaakte pijporgels kopen die speciaal voor uw gemeente op maat gemaakt worden. Zo’n orgel wordt met de hand gemaakt en bestaat uit honderden verschillende onderdelen. Een pijporgel is maatwerk, bespreek daarom al uw wensen met de bouwer zodat wanneer het orgel af het geheel aan de wensen van u en de gemeente voldoet.

Tweedehands

Wilt u graag een anders orgel in uw gemeente, maar vindt u een nieuw orgel een te grote investering? Een goedkoper alternatief voor een ‘nieuw’ orgel is een tweedehands pijporgel. Wist u dat er op Marktplaats veel oude pijporgels te vinden zijn? Wellicht kunt u ook het oude orgel overnemen van een bevriende gemeente.

Een hybride orgel

Voor gemeenten die al een pijporgel hebben, maar graag over willen stappen op een digitaal orgel is er een goed alternatief. Mixtuur kan namelijk een hybride orgel maken. Er wordt dan een combinatie gemaakt van het bestaande pijporgel en een digitaal orgel van Mixtuur. Ideaal wanneer u uw kerkorgel uit wilt breiden met meerdere stemmen. De huidige stemmen gaan hierbij uiteraard niet verloren.

Een Hauptwerk-orgel

Met behulp van een Hauptwerk-orgel bespeelt u de orgels waar u normaal alleen maar van kan dromen. In het krachtige software programma kunnen diverse samplesets geladen worden van honderden verschillende orgels.

De klanken van elke individuele pijp van het orgel zijn apart opgenomen. Zowel het aanspreken van de pijp, als de klankontwikkeling en het loslaten van de toon. Dit zorgt ervoor dat wanneer het Hauptwerk-orgel wordt bespeelt het nauwelijks van een klassiek pijporgel te onderscheiden is.

Een van de voordelen van een Hauptwerk-orgel is dat u vele verschillende samplesets kunt downloaden waardoor u honderden verschillende orgels kunt bespelen. Ieder met zijn eigen unieke klankgeluid.

Mixtuur heeft de audio vernieuwd van deze orgel in Duitsland

Wilt u het graag een keer uitproberen? Neem contact met ons op en kom gezellig langs in onze showroom in Klundert voor een lekker kopje koffie en om een Hauptwerk-orgel te bespelen.