Orgelconcert door Pieter Heykoop

16 september 2023 – De Stad Klundert

Portret van Pieter Heykoop

Mixtuur Orgels organiseert in samenwerking met verschillende organisten orgelconcerten. Op zaterdag 16 september 2023 kunt u genieten van een muzikale middag met organist Pieter Heykoop.

11:00 – 14:30 uur: Orgelshow

Mixtuur-orgels zijn Hauptwerk-orgels. En die revolutionare klanktechniek moet u écht zelf even ervaren. Kom de orgels daarom gerust bekijken, beluisteren en bespelen. We praten u dan bij over de nieuwste Hauptwerktechnieken die het mogelijk maken om virtueel kerkorgels thuis te bespelen.

14.30 – 15:00 uur: Welkom en registratie bezoekers orgelconcert

Een ticket dient als toegangsbewijs voor dit concert. Reserveer deze via onderstaande knop.

15:00 – 17:00 uur: Orgelconcert door Pieter Heykoop

Organist Pieter Heykoop zal diverse orgelimprovisaties ten gehore brengen op ons hyrbide-orgel welke worden afgewisseld met samenzang. Vanuit het vorige concert ontvingen wij veel enthousiaste reacties op het hybride-orgel, wat een combinatie is van authentieke orgelpijpen en onze Hauptwerk-technologie. Het is een techniek die we vaker toepassen bij kerkorgels die betaalbaar willen verbreden in hun registerpallet. De moeite waard!

Tijdens de pauze of na afloop van het concert bent u van harte welkom om onze Hauptwerk-orgels te bekijken, beluisteren en bespelen.

Locatie:

Het concert vind plaats in de voormalige Johannes de Doperkerk in Klundert; de concertzaal van Mixtuur Orgels.

Mixtuur Orgels
Molenstraat 31-33
4791 HL  Klundert

Wilt u aanwezig zijn bij het concert van Pieter Heykoop?

Bekijk al onze evenementen in onze Agenda.

Over Pieter Heykoop

Pieter Heykoop werd op 11 oktober 1960 te Dordrecht geboren. Op jeugdige leeftijd bleek zijn muzikale aanleg en interesse voor het orgel. Op 6-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste orgellessen van Bart van den Berg. Vervolgens studeerde hij bij Cor Visser, de toenmalige organist van de Grote Kerk te Dordrecht. Ook Jan Bonefaas, organist van de Grote Kerk te Gorinchem en de internationaal befaamde organist Ben van Oosten behoorden tot zijn leermeesters.

Op 15-jarige leeftijd werd hij benoemd als vaste organist van één van de Gereformeerde Kerken in zijn geboortestad. Sinds 1986 is Pieter Heykoop organist van de Gereformeerde Gemeente in zijn woonplaats Yerseke, waar hij het 3-klaviers Van den Heuvel-orgel bespeelt.

Pieter Heykoop is een veelgevraagd organist voor zang- en orgelavonden in binnen- en buitenland. Hij bespeelde tal van imposante orgels in o.a. Frankrijk, Engeland, Duitsland, Luxemburg, Schotland, Oostenrijk, Tsjechië, Canada, Verenigde Staten, Israël en Zuid-Afrika.Er verschenen van hem vele CD’s met orgelimprovisaties, samenzang en koorzang. Een groot aantal orgelbewerkingen zijn, van zijn hand en onder zijn uitgave, op bladmuziek verkrijgbaar. Zijn spel wordt veelal gekenmerkt door vindingrijkheid en fijngevoeligheid.

Tijdens zijn 45-jarig jubileum ontving hij tijdens een concert op 26 september 2020 in de Grote Kerk te Dordrecht een koninklijke onderscheiding en werd Pieter Heykoop benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Meer informatie kunt u vinden op: www.pieterheykoop.nl

Over Mixtuur Orgels

Mixtuur Orgels is al jaren een autoriteit op het gebied van Hauptwerk™, audiotechniek en MIDI-consoles. Al vanaf de introductie van Hauptwerk™ in Nederland was Mixtuur Orgels erbij. Met een productiehal in Veenendaal en een showroom in de Stad Klundert, de voormalige Joannes de Doperkerk in Klundert, is Mixtuur Orgels sinds 2007 een officiële Hauptwerk™-dealer voor de Benelux.