Orgel kopen

Bent u op zoek naar een nieuw orgel voor in uw woonkamer? Een orgel kopen is een flinke investering en daarom is het goed om te onderzoeken welk orgel het beste bij u past. Bij Mixtuur helpen we u graag bij het kopen van een orgel en adviseren we u over alle mogelijkheden. 

Een orgel kopen

Twijfelt u over welk orgel u het beste kunt kopen? Het aanbod is tegenwoordig zo groot! Gaat u voor een klassiek orgel met pijpen? Wilt u liever een modern digitaal orgel? Wilt u graag een orgel uitgerust met de Hauptwerk Technologie? Welke samplesets wilt u daarbij hebben? De mogelijkheden zijn eindeloos. Wij zetten een aantal opties voor u op een rijtje. 

Pijporgel of elektronisch orgel?

Een pijporgel heeft een prachtige uitstraling! Dit klassieke instrument wordt helemaal met de hand gemaakt en is daardoor flink aan de prijs. Een elektronisch of digitaal orgel is compacter en relatief goedkoop. Ze bieden meer mogelijkheden dan een pijporgel, maar geven over het algemeen een minder realistisch geluid dan de diepe klanken van een écht klassiek orgel.

Hauptwerk technologie?

Uw orgels voorzien van Hauptwerk is een slimme keus! Dit software programma biedt de mogelijkheid samplesets in te laden om zo verschillende orgels ten gehore te kunnen brengen. De samplesets hebben de pijptonen van de originele orgels opgenomen waardoor het net is alsof u een klassiek orgel bespeelt. De klanken zijn zo realistisch, dat ze nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. 

Nieuw of tweedehands?

Bij Mixtuur kunt u een nieuw orgel kopen voor een voordelige prijs. De prijs hangt natuurlijk samen met het type orgel dat u aanschaft en van welke specificaties u deze wilt voorzien. Wanneer u een beginner bent en liever wat laagdrempeliger start, kunt u ook eerst op zoek gaan naar een tweedehands orgel. 

De klank van het orgel

Ieder orgel is uniek! Wij produceren de orgels zelf en daarmee hebben ze allemaal hun eigen klank. Het is dus goed om na te gaan welke klanken u verlangt. Door een orgel te kopen die voorzien is van de Hauptwerk technologie, hoeft u hier minder rekening mee te houden. Dit komt omdat de samplesets de klank van het orgel zullen bepalen. Er zijn sets van honderden verschillende orgels te downloaden die u gemakkelijk kunt wisselen. 

De vormgeving

Het oog wil natuurlijk ook wat! De vormgeving van het orgel is daarom ook van belang. Hoeveel ruimte neemt het orgel in beslag? Welke kleur moet het orgel zijn? Van welk materiaal moet het orgel gefabriceerd zijn? Er zijn verschillende opties voor de vormgeving van het orgel. Bedenk, voordat u een orgel gaat kopen, daarom goed wat uw wensen op dit gebied zijn. Bij Mixtuur kunnen we uw orgel helemaal op maat voor u maken. Zo kunt u onder andere selecteren welke klavieren u wilt, welk pedaal u wilt en welke luidsprekerset u wilt. Wij bespreken graag met u alle mogelijkheden om zo aan uw wensen te voldoen.

Heeft u interesse in het kopen van een orgel bij Mixtuur? Kom hem zelf uitproberen of bestel hem direct via onze webshop. Neem contact met ons op voor meer informatie of kom gezellig een kopje koffie drinken in onze showroom in Klundert.

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail (verplicht)

    Uw telefoonnummer

    Onderwerp

    Uw bericht