Exclusief huiskamerorgel volledig naar wens gemaakt

Het begon met een keyboard toen hij een jaar of 7 was. En daar was hij zo blij mee, dat zijn vader bedacht dat een orgel wel leuk zou zijn. Als kind kreeg Martijn Kooijman de nodige orgellessen en begeleidde hij psalmen in de klas op het orgel. Nu speelt hij alleen nog voor zijn plezier en begeleidt hij op zondag diensten in de kerk in Goes. “Ik heb nu geen tijd meer om er heel actief mee bezig te zijn vanwege mijn eigen bedrijf, maar ik ben wel altijd blijven spelen. Orgelspelen is voor mij echt een uitlaatklep.”

Het ideale orgel
Martijn is altijd al gefascineerd geweest door techniek en muziek. Hij bouwde dan ook zijn eigen orgel, een Isa Classic orgel, dat communiceerde met Hauptwerk. Na 10 jaar besloot Martijn dat het tijd was voor een ander orgel. En het was toen niet moeilijk meer wat voor orgel dat moest zijn. Het werd een wit hoogbouworgel met pijpenfront, 4 houten klavieren en maar liefst 80 registers. “Ik heb zo’n 10 jaar gedaan over het uitdenken van mijn ideale orgel. Mixtuur had eerder een vergelijkbaar orgel gemaakt en dat was de basis voor mijn orgel.”

Speciale wensen
Martijn had ook nog een aantal speciale wensen: “Ik wilde e-papers die bij iedere sample set de juiste registernamen tonen. De drempel om een ander orgel in te laden is hiermee voor mij een stuk kleiner geworden. Ik wilde ook heel graag beweegbare registers, die ik van tevoren kan programmeren. Nu komen de juiste registers bij een preset vanzelf naar buiten tijdens het spelen. Onderaan het orgel zitten twee voetpistons, waarmee ik een preset verder of terug kan gaan, erg handig!”

7 speakers
Over één ding is Martijn heel duidelijk: “Voor het geluid moet je bij Mixtuur zijn. Een Mixtuur-orgel klinkt gewoon écht goed. In mijn orgel zitten 7 hoogwaardige speakers, met elk hun eigen versterker. En de surround-set is weergaloos: dit geeft de muziekbeleving echt een extra dimensie. Alle audiosnoertjes zijn ook netjes weggewerkt; de surround-speakers zijn draadloos gemaakt!”

Blikvanger
“Ik ben als eerste bij Mixtuur gaan kijken toen ik een ander orgel wilde en heb daar gewoon een heel goed gevoel aan overgehouden. Mixtuur focust zich met name op de techniek en was er vanaf het begin bij toen Hauptwerk in Nederland opkwam. De samenwerking verliep heel soepel, er is goed meegedacht met al mijn wensen. Ook de installatie van het orgel ging als een trein. Er kwamen zo’n 4 man van Mixtuur om alles aan te sluiten en het orgel te finetunen. Ik ben zeer tevreden met het eindresultaat. Want niet alleen de techniek is goed, het oog wil ook wat en dat witte meubel vind ik echt prachtig. Het orgel is een echte blikvanger in onze woonkamer!”

Neem de tijd
“Tegen andere orgelliefhebbers zou ik willen zeggen: denk van tevoren goed na over wat je belangrijk vindt aan een orgel. Hoe moet het eruitzien? Hoe moet het klinken? Wat moet het allemaal kunnen? Neem de tijd om hier antwoorden op te krijgen, wees niet impulsief. Ik heb er zelf 10 jaar over gedaan, maar nu heb ik dan ook een orgel dat volledig naar mijn wensen is gemaakt. Ja, uiteindelijk hing er een prijskaartje aan, maar als het kan, is het gewoon een kwestie van het jezelf gunnen. Ik hoop van dit orgel nog heel lang plezier te hebben!”

“Dankzij e-papers is de drempel om een ander orgel in te laden voor mij een stuk kleiner geworden!”

Specificaties orgel

 • Maatwerk meubel met tinnen frontpijpen en labia met bladgoud
 • Uitvoering in zuiver wit en gitzwart (RAL 9010 en RAL9005)
 • 80 houten trekregisters
 • Elektronische registeraanduiding via e-paper (2’’)
 • PC i9 Octacore met 128GB RAM en 2 x 1TB SSD
 • Breedbeeld monitor scherm achter lessenaar
 • Neerklapbaar 7’ kleuren touchscreen (Mixtuur DSSP techniek)
 • Klavieren: 4 x UHT
 • Sampleset: Utrecht en Rotterdam

Audio

 • Mixtuur actieve 3-weg high-end luidsprekers
 • 8-kanaals Mixtuur Digital Signal Processor (DSP) met interne geluidskaart
 • 7-kanaals eindversterker (7 x 180Watt)
 • Subwoofer aangepast op afmetingen meubel
 • Set designspeakers  in zwart, draadloos: 360 graden omnidirect surround

Op zoek naar meer inspiratie?

Wilt u de mogelijkheden voor een exclusief design bespreken?