Belgische concertorganist kiest voor Mixtuur

Onlangs koos Johan Hermans, een professioneel Belgisch organist, voor een Hauptwerk-orgel van Mixtuur. En daar zijn we best een beetje trots op. Hermans is kathedraalorganist in Hasselt en geeft orgelles aan de muziekacademie in Genk. Voor thuisstudie vertrouwt hij nu op een 4-klaviers Fortissimo 492 van Mixtuur. Hermans wilde de handgemaakte houten klavieren uit zijn oude orgel graag behouden. Daarom zijn de klavieren opgestuurd naar fabrikant UHT in Duitsland, waar ze volledig zijn opgeknapt. Hierna zijn ze ingepast in het nieuwe Mixtuur orgel. We vroegen Hermans hoe zijn nieuwe orgel hem bevalt en naar zijn ervaringen met Mixtuur.

Hermans: “recent is mijn op maat gebouwde Mixtuur Fortissimo 492 geleverd.  De begeleiding van de eerste plannen tot aan de afwerking verliep bijzonder goed. In mijn geval verliep de begeleiding via Orgelhuis Delobelle. Alle technische vragen werden steeds deskundig beantwoord. Wanneer nodig koppelde Stefaan Delobelle terug naar Mixtuur en kwam er binnen de kortste keren een antwoord. Ook aan persoonlijke vormtechnische wensen werd tegemoet gekomen. Kortom: het was een plezier om samen te werken!”

Hergebruik houten klavieren
“Het spannendste in het maatwerk was het hergebruik van mijn 4 bestaande, houten UHT-klavieren. Deze zijn naar het Hiervoor moest het Fortissimo-meubel aangepast, en ik was benieuwd of dat voldoende precies zou gebeuren om b.v. geen rammelende geluiden te horen tijdens het spelen. Wel, het maatwerk is perfect gelukt!”

“De afwerking van het meubel vind ik ook heel mooi, het is tot in de puntjes afgewerkt. De vormgeving met registerknoppen is goed doordacht en laat toe om autonoom, zonder extra scherm, te spelen. Er zijn trouwens genoeg aansluitingsmogelijkheden om toch 2 externe schermen aan te sluiten.”

“Dan het geluid: mijn oude orgel had 10 externe meerwegs speakerboxen. Uiteraard heb ik lang getwijfeld of ik voor mijn Fortissimo ook externe speakers zou nemen, maar uiteindelijk heb ik dit niet gedaan. Het orgel hoeft enkel in de huiskamer dienst te doen. En daar klinkt het fantastisch!”

“Ik ben echt heel tevreden en blij dat ik voor Mixtuur gekozen heb. Bedankt Mixtuur en bedankt Stefaan Delobelle!”

Op zoek naar meer inspiratie?

Wilt u de mogelijkheden voor een exclusief design bespreken?